21-07-08

ROMIGE WORTELSOEP MET KERRIE

 

Ingrediënten

 - 2 koffielepels margarine

- 50 gr ui fijngehakt

- ½ teentje knoflook

- 2 koffielepels bloem

- 250 ml water

- 150 gr wortels in plakjes

- 1 kippenbouillon tablet

- ½ koffielepel kerriepoeder

- 125 ml magere melk

- peper en zout

 

Daar gaan we

 - margarine in pan ui en knoflook ongeveer 2 minuten fruiten

- bloem er over en vlug alles door elkaar roeren

- 1 min al roerend bakken

- water er langzaam bij + wortelen, bouillontablet en kerriepoeder

- aan de kook brengen

- zachtjes ongeveer 20 minuutjes laten koken

- soep pureren en melk, z en p toevoegen

- niet meer koken

17:30 Gepost door ons kookboekje in SOEP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wortelen |  Facebook |

BISQUE DE CREVETTE

 

Ingrediënten

 - ½ kg verse garnaalkoppen

- olijfolie

- 300 gr wortelen

- 300 gr uien

- 200 gr selder

- 1 dl cognac

- 50 gr tomatenpuree

- 1 teentje knoflook

- tijm en laurier

- 75 gr bloem

- 3 dl witte wijn

- 3 l sterke visfumet

- cayennepeper

- peper en zout

 

voor garnituur

 

- 150 gr garnalen

- ¼ l room

- gehakte peterselie

- 2 eidooiers

- 8 vierkantjes bladerdeeg

 

Daar gaan we

 - reinig de wortel, ui en selder en snij in grove brunoise

- verhit olijfolie en een brede braadpan en sueer hierin de groenten

  tesamen met de garnaalkommen of gehele ongepelde garnalen

- flambeer met cognac

- voeg tomatenpuree, tijm, laurier en look toe

- bevochtig met de witte wijn en de visfumet

- voeg peper, zout en cayennepeper toe

- laat alles nog minimum ½ uur op zacht vuurtje koken

- giet de soep door een puntzeef en druk de restanten goed uit

- bijkruiden indien nodig

 

- verdeel de soep over vuurvaste kommetjes en leg over elk een plakje

  bladerdeeg ( licht laten ontdooien)

- las de randen met water dicht en doreer het deeg met losgeklopte

  eierdooier

- zet de kommetjes in de voorverwarmde oven op 175° tot de

  deeghoedjes mooi goudbruin zijn

- reken op ongeveer 15 minuutjes

- serveer onmiddellijk

17:00 Gepost door ons kookboekje in SOEP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: garnalen |  Facebook |