10-01-10

ANANASDESSERT

Ingrediënten:

- 1 ananas

- 1 kiwi

- ½ mango

- ½ granaatappel

- 4 bolletjes sorbet van passievrucht

- 8 koffielepels honing

- 2 koffielepels boter

 

Daar gaan we:

- snij 4 flinterdunne schuifjes ananas ( makkelijk met snijmachine en met pel)

- snij 6 plakken ananas (ongeveer 1,5 centimeter dik) en verwijder het hartje en de pel

- neem 2 van de 6 dikke plakken en snij die in heel kleine stukjes

- snij  kiwi en mango in heel kleine stukjes en haal de rode bolletjes uit de granaatappel

- roer alle klein gesneden stukjes fruit door elkaar, dek af  en zet in de koelkast

- neem de 4 flinterdunne schijfjes en leg ze op een rooster in de oven op 90° voor zeker

 1uur ( ze moeten goed gedroogd  en krokant aanvoelen en beginnen te krullen)

- laat afkoelen

 

Net voor het opdienen:

- doe de boter in de pan en laat die goed warm worden

- leg de 4 dikke plakken in de pan

- doe op de bovenkant per schijf 1 koffielepeltje honing

- bak ondertussen de onderkant mooi bruin

- draai om

- doe op de gebakken kant ook per schijf 1 koffielepeltje honing

- bak ook die kant mooi bruin

- neem uit de pan en leg op een bord

- door de aanraking met het koude bord carameliseerd de ananas

- verdeel over de 4 schijven de fijn gesneden stukjes fruit

- leg daarop een bolletje passievruchtensorbet

- het gedroogd flinterdunne schijfje ananas leg je boveraan

 

15:40 Gepost door ons kookboekje in DESSERT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ananas |  Facebook |

KABELJAUW IN PAPILLOT

Ingrediënten:

 - 1 kabeljauwfilet per persoon

 - paneermeel

 - peper en zout, mosterd

 - 1 grote ui in ringen gesneden

 - 2 kleine tomaten

 - 1 bakje champignons

 - 4 dikke schijfjes appel

- 2 glazen witte wijn

- 2 dl room

- beetje gemalen gruyere

- 4 kleine gekookte aardappelen

 

 Daar gaan we:

- in diep bord (per persoon) een beetje paneemeel strooien

- leg daarop de kabeljauwfilet

- bestrijk met mosterd

- peper en zout

- leg daarop de schijfjes uiringen, tomaat en champignons

- terug wat peper en zout

- leg daarop de schijfjes appel

- giet witte wijn en room erop en doe daarop de gemalen gruyere

- verpak het bord in aluminiumfolie 

- maak er een papillot van en laat bovenaan een gleufje open

 - ongeveer 40 minuten in en voorverwarmde ven 220°

 - doe er enkele minuten voor het einde een gekookt  aardappel bij 

15:29 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: champignons, kabeljauw, appel, tomaat, gruyere |  Facebook |