10-01-10

KABELJAUW IN PAPILLOT

Ingrediënten:

 - 1 kabeljauwfilet per persoon

 - paneermeel

 - peper en zout, mosterd

 - 1 grote ui in ringen gesneden

 - 2 kleine tomaten

 - 1 bakje champignons

 - 4 dikke schijfjes appel

- 2 glazen witte wijn

- 2 dl room

- beetje gemalen gruyere

- 4 kleine gekookte aardappelen

 

 Daar gaan we:

- in diep bord (per persoon) een beetje paneemeel strooien

- leg daarop de kabeljauwfilet

- bestrijk met mosterd

- peper en zout

- leg daarop de schijfjes uiringen, tomaat en champignons

- terug wat peper en zout

- leg daarop de schijfjes appel

- giet witte wijn en room erop en doe daarop de gemalen gruyere

- verpak het bord in aluminiumfolie 

- maak er een papillot van en laat bovenaan een gleufje open

 - ongeveer 40 minuten in en voorverwarmde ven 220°

 - doe er enkele minuten voor het einde een gekookt  aardappel bij 

15:29 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: champignons, kabeljauw, appel, tomaat, gruyere |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.