01-11-09

BOSPADDENSTOELEN MET KASTANJES volgens OPA en MIEKE

Ingrediënten:

 - Enkele bieslooksprietjes

 - Enkele blaadjes dragon en koriander

 - Versgemalen peper en zout

 - 100 gram bospaddenstoelen

 - 80 gram kastanjes (gepeld, ontveld en gekookt al dente)

 - 40 gram ongezouten boter

 - Enkele lente-uitjes

 - Kervel of peterseliepluksel volgens de kok

 

 Daar gaan we:

 - Bak de paddenstoelen met de gekookte kastanjes in de boter.

- Voeg de uitjes, kervel en koriander toe.

 - Proef !

 - Breng op smaak met de dragon

 - Proef

 - Op smaak brengen met versgemalen peper en zout - versier met bieslook.

 - Je kan dit recept lauw of warm eten. Bijgerecht of hapje.

 

12:54 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Guacamole (Tout Court)volgens Roos

Ingrediënten:

 - 1 avocado (fijnsnijden)

- peper en zout

- 1 limoen uitpersen

- koriander of platte peterselie - liefst koriander

- sjalot naar smaak, tomaten fijn snijden en aanmaken met olie (olijf of zachte olie)

- eventueel Becel.

 

OPTIE VAN VÉRONIQUE : pureer de Guacamole, en beleg daarmee toastjes, vers gebakken die nog lauw zijn. Schitterend.

12:50 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Guacamole (op z’n Marokkaans)volgens Roos

 Ingrediënten:

- 2 kleine uitjes

- halve komkommer (geschild)

- 3 grote gepelde tomaten

- 1 appel en/of rode paprika - of beiden

- citroensap volgens smaak

- peper en zout

- munt fijngesneden volgens smaak

- olijfolie of zachte olie

12:46 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

GUACAMOLE volgens het boekje

  Ingrediënten:
- 1 tomaat

- 1 sjalot

- 2 rijpe avocado's

- 2 eetlepels limoensap

- 2 eetlepels zure room

- 2 eetlepels fijngehakte koriander, poeder

- 1 snuifje zout


- 1 snuifje peper

- 4 druppels tabasco

 

Daar gaan we:

- Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijdt het vruchtvlees in stukjes.

- Pel en snipper het sjalotje heel fijn.

- Halveer de avocado's, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn.

- Roer het limoensap, de zure room en het sjalotje door de avocadopuree.

- Schep de tomaat en de koriander erdoor en breng het mengsel met zout, peper en tabasco op smaak.

- Serveer in verband met verkleuring binnen 1 à 2 uur.

Optioneel : 1 fijngehakte groene peper

 

 

12:41 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |