01-11-09

GUACAMOLE volgens het boekje

  Ingrediënten:
- 1 tomaat

- 1 sjalot

- 2 rijpe avocado's

- 2 eetlepels limoensap

- 2 eetlepels zure room

- 2 eetlepels fijngehakte koriander, poeder

- 1 snuifje zout


- 1 snuifje peper

- 4 druppels tabasco

 

Daar gaan we:

- Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijdt het vruchtvlees in stukjes.

- Pel en snipper het sjalotje heel fijn.

- Halveer de avocado's, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en prak het fijn.

- Roer het limoensap, de zure room en het sjalotje door de avocadopuree.

- Schep de tomaat en de koriander erdoor en breng het mengsel met zout, peper en tabasco op smaak.

- Serveer in verband met verkleuring binnen 1 à 2 uur.

Optioneel : 1 fijngehakte groene peper

 

 

12:41 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.