20-08-08

KIP MET VERSE KRUIDEN EN BOTERSAUS

 

Ingrediënten

- 3 kippenborsten

- verse basilicum, peterselie, dille en kervel

- 2 eidooiers + klein beetje water

- paneermeel

- look

 

voor de saus - 100 gr verse boter

                    - 2 eetlepels witte ciderazijn

                    - 4 eetlepels water

 

Daar gaan we

 - kippenborsten eerst goed kruiden

- ¾ van de verse kruiden mengen met paneermeel

- de kippenborsten in ei wentelen en in het paneermeelmengsel

- bakken in olijfolie voor de saus

- water en ciderazijn warmen in een pan

- daarin de boter oplossen en als laatste ¼ van de verse kruiden eronder

  roeren

06:30 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip |  Facebook |

19-08-08

SPAGHETTI CARBONARA

 

Ingrediënten

 - 350 gr spaghetti

- 8 eetlepels spekblokjes

- 1 teentje look

- 1 ui

- 2 dl room

- 3 eidooiers

- 4 eetlepels parmesan

 

Daar gaan we

- kook spaghetti al dente en spoel af met koud water

- bak spekblokjes krokant

- voeg ui en look toe en laat enkele minuutjes bakken

- meng room met 3 eidooiers en klop goed door elkaar

- warm spaghetti op in olijfolie

- voeg spekjes , look en ui toe

- meng er op het laatst het mengsel van room en eieren door

- serveer de spaghetti en besprooi met parmesan

22:00 Gepost door ons kookboekje in SNELLE HAP | Permalink | Commentaren (0) | Tags: parmesan |  Facebook |

VISSAUS

  

Ingrediënten

 - 2 visbouillonblokjes

- 1l water

- Citroensap

- 2,5dl witte wijn

- champignons steeltjes

- 1 ui

- 1 teentje look

- vis / garnaaltjes

- 2 dl room

- gemalen kaas

 

Daar gaan we

 - Laat het bouillonblokje oplossen in het water samen met de witte

  wijn,citroensap, de in stukken gesneden ui en een lookteentje

- Laat ongeveer tot de helft inkoken

- Visbouillon zeven

- Pocheer de vis en laat terug wat inkoken

- Het kookvocht wat opdikken met bloem/boter

- Room toevoegen en op smaak brengen,

- Vuurvaste schaaltjes vullen met de vis en de garnaaltjes

- Saus erover

- Afwerken met gemalen kaas

- Gratineren in de oven

 

20:29 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-08-08

TARTINE RUSSE

 

Ingrediënten

 Koekjes:  - 150 gr solo

                 - 150 gr bruine suiker

                 - 150gr bloem

                 - 1 eiwit

 

roomboter: - 150 gr bloemsuiker

                   - 150gr echte boter

     

voor mokkacrème: wat nescafé bij de roomboter

 

Daar gaan we

 - solo  zacht maken (eventueel lichtjes smelten)

- samen kloppen met de bruine suiker

- voeg daarbij de bloem en meng goed

- voeg het opgeklopt eiwit bij

 

- smeer 2 bakplaten in met boter

- het deeg daarover verdelen ongeveer 2 mm dik

- 20 min bakken in een voorverwarmde oven van 175°

 

_ ondertussen de echte boter romig roeren en de gezeefde bloemsuiker

  ( + eventueel nescafé) toevoegen en alles goed mengen

 

- als het deeg uit de oven komt direct deze in strookjes snijden en op een

  rooster leggen

 

- daarna de roomboter tussen 2 koekjes spuiten

20:15 Gepost door ons kookboekje in DESSERT | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

COQ AU VIN

 

Ingrediënten

- 1 kip

- 1 fles rode wijn

- uien, selder, wortel, tijm, laurier en jeneverbessen

- gerook spek

- zilveruitjes

- champignons

- chocolade

 

Daar gaan we

- kip in de rode wijn met de groenten samen marineren

- kip goed afdrogen en in bloem wentelen

- bruinbakken

- wat gezeefde wijnmarinade bij de kip

- laten stoven met deksel op de pot

- de groenten van de marinade even aanbakken in een andere pan en ze

  daarna verwijderen

- in deze pan het spek even aanbakken

- voeg daarbij de uitjes en de rauwe champignons en een beetje

  wijnmarinade

- na enkele minuten stoven dit ook bij de kip samen met de rest van de

  wijnmarinade

- indien de kip zacht genoeg is de saus eventueel wat opbinden

 

aardappelen kunnen eventueel ook bij deze bereiding gevoegd worden namelijk op het moment dat de uien, spekjes en champignons erbij gaan

18:37 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip |  Facebook |