04-08-08

COQ AU VIN

 

Ingrediënten

- 1 kip

- 1 fles rode wijn

- uien, selder, wortel, tijm, laurier en jeneverbessen

- gerook spek

- zilveruitjes

- champignons

- chocolade

 

Daar gaan we

- kip in de rode wijn met de groenten samen marineren

- kip goed afdrogen en in bloem wentelen

- bruinbakken

- wat gezeefde wijnmarinade bij de kip

- laten stoven met deksel op de pot

- de groenten van de marinade even aanbakken in een andere pan en ze

  daarna verwijderen

- in deze pan het spek even aanbakken

- voeg daarbij de uitjes en de rauwe champignons en een beetje

  wijnmarinade

- na enkele minuten stoven dit ook bij de kip samen met de rest van de

  wijnmarinade

- indien de kip zacht genoeg is de saus eventueel wat opbinden

 

aardappelen kunnen eventueel ook bij deze bereiding gevoegd worden namelijk op het moment dat de uien, spekjes en champignons erbij gaan

18:37 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.