30-07-08

CHINESE BOERENSCHOTEL (wok)

 

Ingrediënten

 - 1 braadkip of kalkoenborst

- 450 gr boontjes

- 2 uien

- 1 teentje knoflook

- 2 kippenbouillonblokje

- 4 koffielepels olie

- 3 eetlepels sojasaus

- vloeibaar zoetmiddel

- 2 eetlepels droge sherry

- zout en peper

 

Daar gaan we

 - fruit de fijngesnipperde ui en look

- voeg de kip er bij en laat ze gaar bakken

- kook ondertussen de boontjes gaar in gezouten water en laat goed

  uitlekken

- neem de kip uit de pan en snij ze in stukken

- blus het braadvocht met 1/2l water en voeg er het bouillonblokje bij

- laat koken en voeg de sojasaus, sherry en de suiker toe breng de saus

  eventueel verder op smaak

18:47 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip, kalkoen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.