29-07-08

APPELGRATIN MET AMANDEL

 

Ingrediënten

- 4 grote zure appels (vb idared, gloster),

- 4 koffielepels calvados,

- 100gr solo,

- 100 gr rietsuiker,

- 2 eieren,

- 100 gr amandelpoeder,

- 1 eetlepel room,

- 4 bollen vanilleroomijs

 

Daar gaan we

- schil de appelen en verwijder het klokhuis

- Snij ze in even grote halve  maantjes en leg ze dakpansgewijs in 4

  aparte gratinschoteltjes ingesmeerd met solo

 -besprenkel ze met de calvados

- smelt de solo, voeg de suiker toe en roer tot die volledig opgelost is

- klop er de losgeklopte eieren onder

- roer er het amandelpoeder door en de ongeklopte room

- verdeel over de gratinschoteltjes en bak dit ongeveer 15 min op 180° in

  de oven en gratineer even kort onder de grill

- serveer meteen met een bolletje roomijs

07:30 Gepost door ons kookboekje in DESSERT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: appel, amandel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.