27-07-08

UIENCONFITUUR

 

Ingrediënten

- 6 uien

- 15 g boter (bakboter)

- 250 g suiker

- 5 cl azijn

- 1.5 dl wijn (rood)

- peper

- zout

 

 

Daar gaan we

 - De gepelde uien fijn snipperen en glaceren in boter.  

- Suiker, peper en zout toevoegen.

- Goed roeren en 30 minuten zachtjes laten stoven onder deksel.

- De azijn en de rode wijn toevoegen en nog eens 30 minuten zachtjes

  laten koken zonder deksel, tot alle vocht verdampt is.

- Verdelen over in heet water gespoelde confituurpotjes

- sluit goed af

- Laten afkoelen en bewaren in de koelkast.

- Deze confituur wordt gebruikt als garnituur bij pasteien, koude schotels

  en warme vruchtenrecepten

Andere manier

- 2 uien

- 100 ml rode wijn

- 2 soeplepels bloemsuiker

 

- Laat dit alles ZACHTJES reduceren tot een homogene massa

11:13 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.