23-07-08

GRIEKSE CHAMPIGNONS

 

Ingrediënten

 - 3 lepels olijfolie

- 1 dl droge witte wijn

- sap van 1 citroen

- 3 laurierblaadjes

- 1 theelepel tijm

- 1 theelepel koriander

- 1/2 theelepel zwarte peper

- 3 teentjes knoflook

- 1 theelepel sterke mosterd

- 1 klontje suiker

- ½ theelepel sambal oelek

- 1 soeplepel gemalen verse peterselie

- 1 gemiddelde ui

- kruimels van 1 boterham

- 250 gr verse champignons

- 1 doos gepelde tomaten

- 2 koffielepels zout

- 1 soeplepel tomatenpuree

 

Daar gaan we

 - champignons in schijfjes snijden of kleintjes heel laten

- peterselie wassen en malen

- pel de uit en de teentjes knoklook

- verkruimel de boterham zo fijn mogelijk

- doe de olie in een pan en snij er de ui in fijne ringen in en laat glazig

  worden

-meng vervolgens laurierblaadjes, tym, koriander, peper, mosterd,

 sambal oelek, suiker, zout en versnipperde knoflookteentjes bij

- roer alles goed door elkaar

- voeg de champignons en de witte wijn bij

- laat champignons half gaar worden

- voeg tomaten met het sap,  de tomatenpuree en het citroensap toe

- meng het broodkruim er doorheen

- laat alles nog een 10 tal minuten sudderen maar roer regelmatig om

  aanbranden te voorkomen

- wanneer het geheel gaar is bekomt men een licht gebonden substantie

- meng hierin tot slot de peterselie

- laat afkoelen

19:16 Gepost door ons kookboekje in BIJGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: champignons |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.