21-07-08

OSSO BUCCO

 

Ingrediënten

- 4 kalfsschenkels

- soepgroenten (wortel, witte selder, prei)

- 1 doos gepelde tomaten

- 2 glazen witte wijn

- 2 teentjes look

- olijfolie

- 1 grote gehakte ui

- peterselie

- basilicum

 

Daar gaan we

- kruid  de kalfsschenkel en wentel ze in bloem

- verwarm de olie en braad de schenkels  aan beide zijden lichtbruin

- set deze even opzij en verwijder het overtollige vet

- fruit de uien, look en soepgroenten

- giet daarover de witte wijn

- meng alles goed en schraap de braadresten op de bodem van de pan los

- voeg  tomaten, peterselie en basilicum toe

- leg daarop de kalfsschenkels

- laat alles een half uurtje op een zacht vuurtje sudderen

- roer af ten toe zodat niets vastkleeft

- dien op met pasta en verse parmesan

18:00 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kalfsschenkel |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.