21-07-08

GARNAALKROKETTEN

 

Ingrediënten

- 1 kg garnalen

- 90 gr bloem

- 75gr boter (solo)

- 2 eieren

- 3/4l  melk

- zout, peper en cayennepeper

- 2 bl gelatine (totaal 6gr)

 

Daar gaan we

- garnalen pellen en apart houden

- garnaalkoppen afspoelen

- melk koken 

- de garnaalkoppen daarbij ongeveer 5 minuten

- afgieten en melk opvangen

- boter smelten

- bloem bij de boter en goed roeren

- kokende melk bijvoegen

- goed roeren en flink laten doorkoken tot vaste  massa

- van het vuur nemen

- eidooiers er onder roeren van het vuur + de opgeloste gelatine

- z, p en cayennepeper + de gepelde garnalen erbij

- laten afkoelen in geboterde vuurvaste schotel ongeveer 3 cm dik

- overnachten

- bloem op plank

- daarop  de inhoud van de vuurvaste schoten

- in porties snijden

- goed in bloem wentelen

- daarna in eiwit +3 eetlepels melk en paneermeel

11:29 Gepost door ons kookboekje in VOORGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: garnalen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.