20-07-08

ZALMMOUSSE

 

Ingrediënten

- 1 groot blik zalm van ongeveer 450gr

- 4 blaadjes gelatine

- 6 koffielepels mayonaise

- 1 eetlepel sherry

- enkele druppels citroensap

- 4 eetlepels room

- een mespunt mosterd

- een mespunt cayennepeper

- 1 eetlepel fijngehakte peterselie

- 1 eetlepel kappertjes

 

Daar gaan we

- laat de zalm goed uitlekken, verwijder vellen en graten

- maak de zalm goed fijn met een vork of cutter

- week de gelatine in koud water ,knijp de blaadjes uit en los ze op in 5

  lepels kokend water

- laat dit wat afkoelen

- vermeng ondertussen de zalm  met de mayonaise, room, sherry, citroen

  en  de kruiden

- voeg nu de gelatine bij de zalm  en meng tot een samenhangende

  gladde massa bekomen wordt

- schep het vismengsel in een vorm en laat opstijven in de koelkast

15:11 Gepost door ons kookboekje in VOORGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: zalm |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.