20-07-08

ÉCHTE BALLEKES IN TOMATENSAUS

 

Ingrediënten

Voor de tomatensaus:
- 1 ui per man
- solo

- een klein potje geconcentreerde tomatenpuree
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 brik van vloeibaar tomatenconcentraat
- tijm, laurier
- 1 rundsbouillonblokje

Voor de ballekes:
- 600 gr. gehakt
- 50 gr. paneermeel
- 1 ei

 

Daar gaan we

Voor de ballekes:
- Voegt de eieren en het paneermeel bij het gehakt
- Goed mengen
- Ballekes rollen (niet te klein!)

 voor de saus:
- Uien fijnsnijden en fruiten in boter. (Opgelet: uien mogen niet bruin

  worden!)
- Als de uien glazig zijn een bodempje water toevoegen
- Daarna de geconcentreerde tomatenpuree en tomaten bijvoegen
- Alles laten pruttelen op een laag vuur.

- Als de ballekes gerold zijn mag je ze gewoon bij de tomatensaus doen:

  dus niet voorbakken!
- Tijm (niet te zuinig) en laurier (ook niet te zuinig) en rundsbouillon

  toevoegen (1 blokje is voldoende).

-Alles een uur tot anderhalf uur laten sudderen en pruttelen zacht

 vuurtje!
- Opdienen met verse frietjes en een goeie pint!

 

Tip:

- De saus wordt lekkerder als je ze een dag laat staan maar geloof ons:

  't is moeilijk om ervan te blijven

15:51 Gepost door ons kookboekje in HOOFDGERECHT | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gehakt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.